Testovi mobitela

NOKIA E63

E63 E63
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 113 x 59 x 13
Masa uređaja (g) 126
Zračenje (W/kg) 1,06
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 320 x 240
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1500
Vrijeme razgovora 2G (h) 10,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 360
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Nokia Croatia


0800 / 222-781
http://nokia.com.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

E- konomičan brat
Autor: Matej Zadro

Nokia E71 jedan je od najboljih poslovnih uređaja prošle godine, uređaj kojem je teško bilo pronaći mane, počevši od izvrsnog metalnog kućišta do bogate opreme. Uvidjevši tržišni uspjeh modela E71, Nokia je na tržište odlučila izbaciti model E63.

E serija uređaja rezervirana je za ozbiljnije korisnike - prave mobilne "hedoniste" koji cijene kvalitetu i izvrsnost uređaja, a spremni su je i platiti. Prekrasan Nokijin model u očima običnih korisnika ima jednu manu - cijenu. Usprkos tome, doživio je tržišni uspjeh. Stoga je Nokia odlučila, uz smanjenje troškova i minimalne promjene, tržištu podariti sličan uređaj, ali ne u potpunosti isti. I tako je nastala Nokia E63.

 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1234186694.jpg

Blizanac

Otvaranjem kutije u kojoj se nalazi E63, ostali smo pomalo zbunjeni. Shvaćamo da je Nokia željela uštedjeti na opremi, pa uz uređaj ne dobivate microSD karticu, ali izbacivanja dana - cablea iz prodajnog paketa je već preveliko "škrtarenje" s obzirom na imidž koji E serija ima u narodu. Znači, uz ovaj mobitel dobivate samo punjač i handsfree te priručnike. To je ujedno i prva razlika između starijeg brata - E71, koji je došao raskošno opremljen, čak s kožnom futrolom za nošenje. Kada uzmete E63 u ruku primijetit ćete da je gotovo preslika E71, izgledom su vrlo slični, težinom gotovo identični, a E63 je tek nešto širi i deblji od svog uzora. Po nama je to prednost, jer uređaj je još uvijek vrlo atraktivan, te dolazi u tamnoplavoj i tamnocrvenoj boji koja mu izvrsno stoji. Usprkos tome što u izradi nije korišten metal, korišteni materijali pri izradi, prije svega plastika, izvrsne su kvalitete i lišeni su bilo kakvog uvijanja ili škripe. Sve je kompaktno i precizno, te uređaj ostavlja dojam čvrstoće. Na bokovima uređaja ćete pronaći utor za microSD karticu i microUSB, a na vrhu se nalazi utor za handsfree, koji je zaštićen malim gumenim umetkom koji će većina korisnika izgubiti nakon prvog vađenja. Memoriju uređaja je moguće proširiti microSD karticama kapaciteta do 8GB. Za razliku od E71, E63 se ne uključuje pritiskom na crvenu tipku na vrhu uređaja, već pritiskom na tipku za kraj poziva. Puna QUERTZ tipkovnica također nije značajnije mijenjana - u stvarnosti to znači da će je ugodno koristiti većina korisnika. Usprkos tome što tipke možda nisu najveće koje smo vidjeli, dobro su izbočene tako da će tipkanje na njima biti lagan zadatak. Pohvaljujemo i navigacijsku tipku koje je izvrsno odmjerena i ugodna za korištenje. Odat ćemo vam i jedan trik. Ako pritisnete razmaknicu dulje od dvije sekunde, uključit ćete bljeskalicu na poleđini uređaja, pa vam mobitel može poslužiti kao svjetiljka u mraku....

 

 

 

 

Više o ovom modelu pročitajte u tiskanom izdanju

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori