Testovi mobitela

NOKIA 8800 SIROCCO EDITION

8800 SIROCCO EDITION 8800 SIROCCO EDITION
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 107 x 45 x 17,5
Masa uređaja (g) 138
Zračenje (W/kg) 0,5
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 208 x 208
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 700
Vrijeme razgovora 2G (h) 2,75
Vrijeme čekanja 2G (h) 240
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 8.500 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

OLUJA I BLJESAK
Autor: Josip Marohnić

ZA ONE S MALO VREMENA

i puno novca (kojima ovaj telefon i jest namijenjen) skratimo recenziju na jednu rečenicu: najbolja mala Nokia (6230i), bez nepotrebnih dodataka, nagurana je u kućište izrađeno u maniri najboljih švicarskih satova. Za sve ostale napisat ćemo ipak i koju riječ više o tome što propuštaju.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147957240.jpg

LJEPOTA JE NA DOHVAT OKA...

Pri kupnji Nokijine serije "8" (broj je simbol bogatstva i blagostanja po kineskom vjerovanju) treba znati da se odvajanjem od određene svote novca kupuje ne samo uređaj za komunikaciju, već statusni simbol čija se upečatljivost mjeri s dobrom cigarom, rijetkim automobilom ili satom. Savršeni je to nakit za one koji se ne vole isticati zlatom i predmet kojeg će prepoznati samo iskusno oko - ono koje je zapravo jedino i relevantno. Nevjerojatna količina pažnje posvećena je detaljima. U kratkoj knjižici koja se isporučuje uz telefon i koja je posvećena samo detaljima kaže se da je tijelo izrađeno od nehrđajućeg čelika vrhunske kvalitete koji se koristi za kirurške instrumente i satove, a obrađeno je i oblikovano laserskom tehnologijom upravljanom robotom. Dok su bokovi ulašteni do visokog sjaja, na naličjima su brušene linije kako bi se postigao matiran izgled otporniji na prljanje otiscima. Skočna ploča pokreće se kugličnim mehanizmom koji dolazi od proizvođača trkaćih bolida. Lagani potisak na sredinu ispod zaslona, i otklizat će cijeli dio do kraja, praćen zvukom pred kojim se legendarni Zippo može posramiti. To je pločica sa zaslonom, kamerom i tipkovnicom. Tipke su izrađene posebnom metodom uštrcavanja čelika, a kroz njih prodire bijela svjetlost praćena zlatnim odsjajem ispod tipkovnice. Zaslon je zaštićen slojem pojačanog stakla otpornog na ogrebotine, još jednim detaljem koji podsjeća na vrhunske satove. Isto staklo prekriva i stražnju stranu zaslona, na čijem se vrhu nalazi objektiv foto/video kamere. Osvjetljuje ga super hitech LED svjetlo, zbog kojeg ionako mali pikseli izgledaju savršeno oštro i povezano.

... I U DUHU

Tehnološki ova ljepotica ne zaostaje za najboljim modelima, zapravo je prilično slična Nokiji 6230i (prema razlučivosti zaslona, izgledu animiranih izbornika i njegovim mogućnostima) - na primjer dijele jednake teme i multimedijske playere (glazba putem Bluetootha!). To znači da su jednako impresivne i mogućnosti organizacije osobnih podataka (PIM, kalendar, podsjetnici, evidencija kontakata). Nema PopPort priključka jer telefon ni ne cilja na to da ima baš sve, nego samo sve vrhunsko, pa će tako i nemogućnost spajanja na USB i IC pokriti Bluetooth. Kamera koja se skriva na skočnom dijelu SVGA je kvalitete, slike i video sasvim su upotrebljivi, iako ne vrhunac onoga što današnji telefoni nude. Igre je moguće igrati bežično s partnerom putem Bluetootha. Ako nam dopuštate, ne bismo trošili previše prostora na nabrajanje koje smo obavili u prošlom broju Mobila, kako bismo se mogli zadovoljiti većim slikama koje nam daju uvid u savršenstvo detalja ovog uređaja.

PLUS

PRIČA IZA DETALJA

SOFISTICIRANOST IZVEDBE

MINUS

SOFISTICIRANA CIJENA U POZADINI :)

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori