Testovi mobitela

NOKIA 7360

7360 7360
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 105 x 45 x 18
Masa uređaja (g) 92
Zračenje (W/kg) 0,60
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 760
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 450
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Ne
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2399 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Osjećaj veće vrijednosti
Autor: Josip Marohnić

NOKIJOM 7360 zatvaramo krug triju uređaja iz Nokijine L’Amour modne kolekcije telefona za ovo proljeće. Riječ je o uređaju koji nosi najmanju brojčanu oznaku, dakle najslabijem uređaju, ali
osim lijepe vanjštine može ponuditi pristojne komunikacijske i multimedijske mogućnosti srednje kategorije telefona.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148333673.jpg

Paunov rep

Naravno da je izgled prvi i najbolji adut ovoga telefona. Nokia 7360 zapravo izgleda kao dvije združene Nokije 7380, jedna kraj druge. Na prvi pogled svatko će prepoznati materijale, boje i obilježja modne kolekcije L’Amour – zlatna, bež i jantarna boja s uzorkom bršljana i kožom presvučenim dijelovima. Korištenje jednakih materijala promiče uniformnost kolekcije i njezino razlikovanje od ostataka Nokijine ponude; s druge strane Nokiji 7360 daje mogućnost da se vozi istim vlakom kao i dva skuplja i bolja modela jer je nije teško zamijeniti za koji od tih telefona koje veže ista inspiracija. Zaslon je uokviren ulaštenim ogledalom na kojem je ucrtan poznati cvjetni uzorak. Oko njega i tipki proteže se zlatni metalni umetak kojeg zatvara matirana bež plastika. Na poleđini poklopac baterije ima umetak od materijala koji (vrlo uspješno) imitira kožu, a oko njega je još jedan komad zlatnog metala u sklopu kojega je i objektiv kamere (ogledalo je, iz očitog razloga, nepotrebno). Oznake na mliječnim tipkama crne su boje dok se ne aktivira jantarna svjetlost. Potvrd joysticka ne svijetli, već bijela svjetlost prodire oko njegova četiri smjera. Na desnom boku ponosno se vijori tekstilna zastavica s logotipom modne kolekcije. Ispod nje je prozor infracrvene zrake, uklopljen u crnu traku koja kruži uz rub telefona (a na lijevoj strani postaje narančasta, ispod tipke za regulaciju glasnoće). Zvučnici su efektno presvučeni srebrnom metalnom mrežicom. Tipkovnica je, dvodimenzionalno gledana, sasvim konvencionalna oblika, tipke su relativno male i bez razmaka. Ipak, reljefno gledane one imaju uzorak koncentričnih kvadrata zaobljenih rubova, no to ne utječe na njihovu funkcionalnost, samo pridonosi efektnom izgledu.

Kratko i jasno

Nedostaju li vam mobilni telefoni koji imaju razumljive funkcije, samo one potrebne prosječnom korisniku i ništa više od toga? Ako je odgovor pozitivan, onda će vas radovati Nokia 7360. Naročito one koji vole i da telefon bude statusni simbol. I još – među njima osobe ženskog spola jer je, prema našem mišljenju, kolekcija L’Amour ipak ženskog look&feel-a. Softver je dobro nam znana serija 40, proširena za visoke zaslone. Navigacija je jednostavna – upravlja se joystickom u četiri smjera, tri kontrole na dnu zaslona odgovaraju tipkama ispod njega (srednja je na potvrdi joysticka). Sučelju je jednostavno mijenjati stil promjenama tema ili samo pozadinskih slika na početnom zaslonu. Moguće je prilagoditi boju slova početnog zaslona kako bi bila vidljiva na raznim tipovima pozadina i tema. Izbornik se prikazuje ili kao popis deset opcija ili kao mreža ikona. Kada je postavljena mreža ikona, prva opcija na kojoj je kursor jest galerija, a na popisu to su poruke, pa iako se izbornikom brže kruži u prikazu ikona, za pristup porukama povoljniji je prikaz popisa.

Prečaci

No svim dijelovima izbornika može se pristupiti i prečacima koji se kriju iza lijeve tipke ispod zaslona u stanju čekanja i kretnjama joysticka. U svojim funkcijama telefon je prava sredina trenutne ponude, jer ima svega po malo. Od komunikacije služit će se GPRS-om ili EDGE-om za vezu s računalom kojem će davati modemsku vezu ožičeno (USB) ili bežično (infracrvena zraka). WAP 2.0/ xHTML preglednik u boji prikazuje webstranice na zaslonu mobilnog uređaja. Od organizacijskih mogućnosti budilica s raznim tonovima ili radijem i kalendar bit će dovoljni većini osoba, a dopunjavaju ih popis obaveza, napomena, štoperica i kalkulator. PTT kod nas još uvijek ne podržava nijedan mobilni operater, ali 7360 je spreman i za njega.

Kamera i memorija

Nokia 7360 opremljena je (jednom) VGA kamerom koja snima fotografije do 640x480 točaka i videozapise sa ili bez zvuka do maksimalne količine memorije. Diktafonom snimljeni zvuci mogu biti dugački do 5 minuta, a za vrijeme razgovora Nokia, kao i većina drugih telefona, ispušta signal upozorenja sugovorniku da se razgovor snima. Memorija iznosi skromnih 2,8 MB, koji se ne mogu proširivati karticama, pa će biti potrebno često prebacivati sadržaje na računalo da bi se ostavilo mjesta u telefonu.

Konkurencija

SIEMENS C75 – Nokia 7360 podsjeća na oslikanog Siemensa C75; slične su im i dimenzije i mogućnosti, a različiti su utoliko što Siemens ima bolji zaslon i više memorije, a Nokia pripada posljednjoj modnoj kolekciji.

PLUS

Odličan stil

MINUS

Slaba kamera i malo memorije

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori