Testovi mobitela

NOKIA 7270

7270
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 88 x 46 x 22
Masa uređaja (g) 121
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 120 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 760
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 270
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 3397 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Metalna pločica u glavi
Autor: Josip Marohnić

DVIJE POLOVICE DVAJU KOLAČA

Novi su telefoni preklopnici čije su jednake stranice pokrivene metalnim pločicama s ugraviranim/iscrtanim uzorcima. Donja i gornja polutka jednakih su veličina, a spaja ih maleni valjak. Na bokovima su tipke za uključivanje/ isključivanje, PTT prečac, IC prozor i tipke za regulaciju glasnoće. Dok je telefon zatvoren, moguće je stišati zvono dolaznog poziva pomoću njih ili promijeniti profil. Vanjski zaslon prikazuje 4096 boja. Već smo gotovo zaboravili kako to loše izgleda. Zaslon se može usporediti s onim na Nokiji 3510i, samo je fizički manji, a osim prikaza informacija može služiti kao tražilo kamere, prikazivati pozadinsku sliku ili vrtjeti prezentaciju svih slika iz mape, ako se uopće išta vidi na suncu. Objektiv kamere nalazi se ispod vanjskog zaslona. VGA kamera snima video sa zvukom.

NOVI IZGLED

Unutrašnji zaslon donosi najviše radosti - 160 točaka visine sada prekriva dobar dio poklopca, a prerađena je serija 40 Nokijinog softvera kako bi se iskoristile njegove veće mogućnosti. Novost je to što je cijelo vrijeme u izborniku vidljivo stanje mreže i baterije uz vrh zaslona, što su povećana slova izbornika koji je moguće pregledavati kao popis funkcija ili mrežu ikona. Navigacija je i dalje moguća u četiri smjera, s potvrdom na joysticku, a desni pokret vodi fiksno prečacem na PTT (kao i tipka na boku), što je za nas još uvijek beskorisno.

NOKIA 7270

Ovaj telefon svrstan je u posljednji triptih modnih modela, dizajnom prati art-deco, a na lakirano kućište moguće mu je pričvrstiti tepison (u paketu su dva). Za razliku od Nokije 6170, ima FM radio, uređaj za reprodukciju MP3 datoteka i (i dalje nedovoljnu) memoriju od 15,5 MB.

NOKIA 6170

Čini se da je ovo "light" inačica Nokije 7270 - nije tako moderna, izgleda uravnoteženije, a ima i drugačije aplikacije (svjetsko vrijeme umjesto pretvornika veličina) i Java igre. Mnogo manje memorije, koja nije proširiva ni na jednom modelu, čini je ograničeno upotrebljivom - manje od 2,5 MB zauzet će trideset fotografija visoke kvalitete.

DONEDAVNA JE NOKIA

imala samo jedan ili dva preklopna modela telefona, ali sada je sve jasnije da namjerava Samsungu oteti komadić kolača svojim neodoljivim kloniranim preklopnicima. Nokia također ima replikator, pokazala je to nebrojeno puta; sada je uspjela klonirati jedan uređaj u klasičnoj i jedan u modnoj kategoriji, jednog obukavši u krpu, a drugog ostavivši gologuzog. Zbog razlika koje se daju nabrojati na prste jedne ruke osobe koja nema sve prste na broju, odlučili smo predstaviti ove uređaje zajedno - kako je Nokia najavila pedeset uređaja za ovu godinu, čini se da će nam to biti sve češća praksa, s obzirom na to da će u svakom broju biti predstavljeno i po nekoliko uređaja. Prema brojnim primjerima može se očekivati da će se dio tih novoizdanih uređaja vjerojatno razlikovati samo po pozadinskim slikama izbornika i kućištu.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori