Testovi mobitela

NOKIA 7260

7260 7260
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 105 x 45 x 18
Masa uređaja (g) 92
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 128
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 760
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Ne
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2499 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

MODA MASAMA
Autor: Josip Marohnić

U SETU SU PREDSTAVLJENE

tri artdeco Nokije. Prva je prema cjenovnom kriteriju počevši od jeftinijih Nokia 7260. Radi se o dobrom telefonu serije 40 s dojmljivim dizajnom - i to bi bilo dovoljno. Ali, ipak smo mi ozbiljan magazin koji ne recenzira telefon da bi se zadržali na tome, stoga krenimo.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148511107.jpg

ROLLIN' ON CHROME

Čovjek je poput svrake, sve što sjaji zapne mu za oko. To je razlog zašto blještavi prolaze tako dobro na automobilima i satovima/nakitu. Nokia 7260 optočena je krom linijama koje okružuju zaslon, tipke i kameru. Vrlo efektno, naročito na crnoj podlozi. Po bokovima je treća boja artdeco kolekcije - crvena. Crni dijelovi također su lakirani tako da cijeli telefon djeluje doista skupocjeno poput nekog komada nakita, a zapravo nije, sasvim je prosječne cijene. Isto vrijedi i za bijeli model gdje ona zamjenjuje crnu. Crveno osvijetljena tipkovnica malo je napadna za gledanje, ali za ljepotu se može malo i pretrpjeti. Iznutra telefon "pokreće" proširena serija 40 Nokia softvera koja je prvi put predstavljena s Nokijom 6220. Njezina je značajka da joystick ima potvrdu tako da donji red zaslona ima tri soft kontrole. Time se povećao broj prečica, a smanjila potreba za skidanjem prsta s joysticka za vrijeme dolaženja do potrebne funkcije. Neke nove funkcije opisane su u okviru uz tekst, dok smo ove ostale sve već redovito viđali - snimač zvuka, VGA kamera,FM radio, brojač SMS poruka, e-mail, prisustva (koja kod nas operateri još ne podržavaju), glasovne komande, napredni PIM (kalendar, štoperica, glasovni podsjetnici i glasovna navigacija, SMS spremnik... i da se ne ponavljamo, listajte stare Mobile).

POSEBNOSTI

Telefon ima nekoliko zanimljivih detalja koji su do sada rijetko ili nikad viđeni. Redom to su - slanje flash SMS poruka koje se odmah pokazuju na zaslonu primatelja, modna aplikacija za preračun raznih standarda veličina odjeće i obuće, postavljanje raznih konfiguracija veze za razne aplikacije (zasebno za WAP, MMS, sinkronizaciju, e-mail, prisustva, e-mail, IM).

PLUS

DIZAJN

STIL

MINUS

S OBZIROM NA CIJENU, NIŠTA POSEBNO

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori