Testovi mobitela

NOKIA 7100 Supernova

7100 Supernova 7100 Supernova
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 98 x 49 x 15
Masa uređaja (g) 103
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Kapacitet baterije (mAh) 860
Vrijeme razgovora 2G (h) 8,2
Vrijeme čekanja 2G (h) 430
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 849,00 kn
Info Nokia Croatia


0800 / 222-781
http://nokia.com.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Zvjezdica
Autor: Matej Zadro

Nokijina serija Supernova pretežito mlađe kupce pokušava privući lijepim dizajnom, funkcijama koje bi trebale biti prilagođene toj ciljanoj skupini te povoljnom cijenom. No ispunjava li novi model sve zadatke koji su postavljeni pred njega, provjerit

Još je nedavno serija Supernova brojila samo jedan uređaj. S modelom 7100, obitelj se proširila već na četiri člana. Ono što je odlikovalo sve dosadašnje modele su bile prosječne ili ispodprosječne mogućnosti uređaja, sumnjiva završna kvliteta izrade, ali i zanimljiv dizajn i velike mogućnosti personalizacije samog uređaja. Osim što će vršiti funkciju mobilnog uređaja, modeli iz serije Supernova su u biti mobilni modni dodatak, poput ogrlice, te postaju dio vašeg imidža. Od sada je ponuda tih uređaja bogatija za još jedan klizni mobitel 7100, a otprije je tu i model 7610 Supernova.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1234187805.jpg

Poboljšanja

Model 7610 dolazi u Nokijinom ekonomičnoj "mikro" ambalaži koja nam odmah govori o njegovim mogućnostima i ekonomičnosti. Identičnu ambalažu smo vidjeli kod Nokije 7070 Prism, a s obzirom na veličinu, u nju stane tek mali priručnik s uputama za korištenje, punjač i headset. U paketu ne dobivate dodatne stražnje maske za personalizaciju, kao što je slučaj kod nekih drugih modela iz obitelji Supernova. Kao i kod spomenute 7070-ice, kada prvi put uzmete novu Supernovu u ruke, imat ćete dojam da se radi skupljem uređaju. Materijali korišteni pri izradi uređaja su mnogo kvalitetniji nego kod dosadašnjih modela iz ove serije. Nema tu više uvijanja ili "klimanja" kliznog mehanizma. Tipke su dobre kvalitete izrade, ali one funkcijske ne daju baš najbolji osjećaj pri pritisku. Numerički dio tipkovnice je dobar i bit će od koristi svim ljubiteljima mobilnog tipkanja. Dizajn će se svidjeti većini - crna boja s plavim ili ružičastim dijelovima vrlo je lijepo uklopljena. Dimenzije uređaja su prihvatljive, a poveća je tek njegova masa, vjerojatno zbog težine korištenih materijala. Na boku uređaja ćete naći i priključak za headset. Sve u svemu, u odnosu na ostale članove obitelji Supernova model 7100 donosi poboljšanje na polju kvalitete korištenih materijala i izrade, a zadržava imidž dobro dizajniranog uređaja.

Više o ovom modelu možete pročitati u tiskanom izdanju ...

 

 

 

Komentari

lelajelena

07. svibnja 2009 - 14:03 Prijavi neprimjeren komentar

Uzela sam telefon mome suprugu zaista mi se dopao narocito crni, zamerka jako mala memorija pozdravcic


Odgovori