Testovi mobitela

NOKIA 7070 Prism

7070 Prism 7070 Prism 7070 Prism
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 87 x 44 x 16
Masa uređaja (g) 78
Zračenje (W/kg) 0,61
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 700
Vrijeme razgovora 2G (h) 5
Vrijeme čekanja 2G (h) 400
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Nokia Croatia


0800 / 222-781
http://nokia.com.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Srcolovac
Autor: Matej Zadro

Ako pratite tržište mobilnih uređaja, Nokijina serija Prism za vas vjerojatno simbolizira uređaje vrhunskog dizajna, solidnih mogućnosti i prihvatljive cijene, čiji su kupci pretežito žene... No ovaj preklopni model je sasvim neka druga priča.

Ne mogu vam opisati (mislim, mogu, ali bi me cenzurirali) osjećaje koje su me obuzeli kada mi je jednog petka urednik uručio ljubičastu kutijicu dimenzija 11x9x6 cm (sam sam išao izmjeriti dimenzije) s natpisom Nokia. Vidjevši natpis Prism i oznaku modela, pitao sam ga kakav je ovo dodatak za Prism modele, a on mi je sa smiješkom odgovorio da se radi o mom novom mobitelu koji ću nositi sa sobom van u grad preko vikenda. Da, dobro ste pročitali, u tu ljubičastu kutijicu su stali uređaj, punjač i priručnik za one koji ih čitaju. Štedljivost na vrhuncu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1222274265.jpg

Što si mi to dao?

Nakon uključivanja ružičasto-crnog testnog primjerka (koji se savršeno uklopio u moj dugo građeni macho imidž :), počeo sam se živcirati što je mene zapala čast da vam prenesem dojmove o njemu. Naime, po rezoluciji zaslona i prikazu boja ćete odmah lako zaključiti da mogućnosti uređaja nisu prevelike. Zahtjevni i razmaženi, kakvi jesmo, primijetili smo da se zaslonski prikaz može mjeriti s modelima od prije nekoliko godina, memorije ima 11 MB, nije proširiva, ali tu je MP3 i GPRS kao vrh mogućnosti uređaja. Ne zaboravimo korisnu aplikaciju imena Expense Manager, u koju možete upisivati svoje troškove i na taj način ih kontrolirati. Nema fotoaparata, a kamoli bluetootha ili neke novije tehnologije. Iživciran činjenicom da mu nisam uspio pronaći dobru stranu, ostavio sam uređaj na stolu kraj također testne Nokije 6210 Navigator i otišao prileći. Nakon buđenja, imao sam što i vidjeti. Ženski dio obitelji nije ni bacio pogled na Navigatora - nego se uhvatio male Prismice. Počeo sam im nabrajati što sve njihovi mobiteli imaju, a Prismi nedostaje - no kad sam završio, njihova konstatacija je bila: "Ali vidi kako je ovaj sladak i dobro mi pristaje. A fotić ionako ne koristim. Meni je važno sam' da mogu SMS i pozivi. Jel' mi možeš nabavit jedan ovakav?" Nakon tog razgovora sam posumnjao u potencijalnu genetsku manu koja možda kruži ženskim dijelom obitelji, pa sam okinuo par fotki Nokije Prism 7070, te ih uploadao zajedno s karakteristikama na jednu popularnu socijalnu mrežu i zamolio svoje prijatelje i prijateljice da napišu dojmove. Nevjerojatno, ali istinito, 70 posto ženske populacije je reklo da bi za dizajn pretrpjele nedostatak funkcija. Čak su i sastavile listu čekanja za uređaj. Još kad su čule da će cijena biti 500-tinjak kuna... I tu sam shvatio da Nokia nije izbacila na tržište uređaj koji je bez veze. Radi se o uređaju lijepe, simpatične vanjštine, koja je stilizirana u skladu sa serijom kojoj pripada. U izradi je korištena kvalitetna plastika, sistem otvaranja je izdržljiv, a jedan dio je i sjajan - pa je dojam da se radi o skupljem uređaju. Tipkovnica je također stilizirana, a tipke su ugodne za korištenje, te kao stvorene za osobe dugih noktiju. Kao dodatak, tu je i svjetleći indikator, a u moru naprednih uređaja, ovaj se izdvaja svojom jednostavnošću, odlikom koju danas mnogi traže.

 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1222274353.jpg

Svaka roba svoga kupca ima

I nakon druženja sa 7070, nakon početne nelagode, polako mi se svidjela njezina jednostavnost, čak ste simpatičniji ljudima kada izvadite ovakav mobitel na stol, a i s njim vam je zagarantirana zafrkancija ako ste ponosni vlasnik muškog roda (čak vam počnu padati na pamet misli o kupnji jednog u plavoj boji :) Osim toga, moram napomenuti da je uređaj jako lagan i sitan, pa vam džepovi hlača neće izgledati kao skladište, štoviše, uređaj se ni ne nazire. Što reći nego da nam je ovaj model razbio predrasude prema jeftinim uređajima. Imidž, dizajn, niska cijena i Nokijin logo na obje strane uređaja, koji je garancija kvalitete, u očima nježnijeg spola predstavljat će prvi izbor kod nezahtjevnijih osoba, dok će zahtjevnijima ovaj uređaj izvrsno doći kao drugi mobitel koji imaju kod sebe.

KONKURENCIJA:

Sony Ericsson J132

Tehnološki zastrjeliji od Nokie Prism 7070, ali ima FM prijemnik, te candybar formu.

ZA I PROTIV:

+ dizajn, cijena, simpatičnost
- mogućnosti

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori