Testovi mobitela

NOKIA 6822

6822 6822
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 106 x 46 x 21
Masa uređaja (g) 100
Zračenje (W/kg) 0,67
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 128
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 850
Vrijeme razgovora 2G (h) 8
Vrijeme čekanja 2G (h) 340
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2399 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

FACE LIFTING LEGENDE
Autor: Josip Marohnić

OD VREMENA FASCINACIJE

Nokijom 6800 propovijedali smo kako je divno imati kompletnu tipkovnicu "ispod haube" telefona. Ipak smo mi (novinari) ljudi od mnogo riječi. Sudeći prema tome koliko Hrvati vole tekstualne poruke, nismo usamljeni u takvom mišljenju. Nokia je očito profitirala od prodaje telefona koji su ponudili računalnu QWERTY tipkovnicu naspram AT&T rasporeda (tzv. palcolomca) pa je odlučila malo osvježiti kompaktni model koji i danas mnogi s pravom smatraju idealnim modelom serije 40.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148333409.jpg

BLAGO OSVJEŽENJE

Na osnovi Nokije 6820 nastala je Nokia 6822. Podsjetimo, bio je to vrlo malen telefon serije 40, potkovan najnovijim tehnologijama, a imao je preklopivu tipkovnicu. Novosti su posljedica novih standarda srednje klase na tržištu - tako Nokia 6822 ima zaslon sa 65000 boja i VGA kameru (namjesto CIF). Osim toga, male softverske izmjene bile su dovoljne da se produži život ovog legendarnog malca. Osim što ima sve mogućnosti nabrojane u tablici i koje nema potrebe ponavljati u tekstu još jednom, spomenimo praktičnost velike tipkovnice ovog telefona. Pisanje teksta na njoj pravi je užitak - ona je ravnomjerno osvijetljena, napravljena od mekana silikona s kratkim hodom i preciznim odzivom. Pomoću nje bit će vrlo jednostavno natipkati SMS traktat od više spojenih poruka ili tekstualnu napomenu do 3000 znakova, kao i odgovarati na e-mailove i pisati nove (podržan i BlackBerry!). Napisani tekstić može se poslati i bežično na drugi telefon ili računalo. Baš kao na računalu. Od ostalih novosti valja naglasiti Java MIDP 2.0 standard i poštivanje autorskih prava pri razmjeni multimedijalnih sadržaja (čitaj: onemogućeno). Nedostaci su ovog telefona ograničeni resursi memorije - 2,4 MB za multimedijalne sadržaje i 1 MB za Java programe.

KUPUJMO LEGALNO

Ako ste ikada dvojili da li kupiti telefon na crno ili legalno, a vaš je izbor Nokia 6822, nemojte razmišljati dalje - telefon kupljen u Hrvatskoj ima hrvatske znakove na unutrašnjoj tipkovnici, a za svaku ozbiljniju upotrebu ona će biti obavezna

KONKURENCIJA

T-MOBILE MDA III Sljedeći telefon s kompletnom tipkovnicom je smartphone, a MDA III ima napredan OS, više memorije i mnogo drugih boljki.

PLUS

TIPKOVNICA
DOVEDENA DO
SAVRŠENSTVA

MINUS

MALA MEMORIJA

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori