Testovi mobitela

NOKIA 6280

6280 6280
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 100 x 46 x 21
Masa uređaja (g) 115
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 320 x 240
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 970
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 250
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 3699 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

3G KLIZAČ
Autor: Josip Marohnić

6280

je Nokijin klizni telefon spreman za mreže treće generacije.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148333321.jpg

PRIJE NEKOG VREMENA

bili smo pošteno impresionirani posljednjim proširenjem serije 40 Nokijina softvera,koje je samo korak do Symbiana serije 60 na modelu 6270, na kojemu smo se s njim i susreli.Od tog doba isti smo operativni sustav vidjeli i na Nokiji 7370, a sada on stiže i na 3G telefonu – Nokiji 6280. Uređaj je zapravo u mnogočemu sličan Nokiji 6270,no mali objektiv na naličju ovog kliznog telefona važniji je nego se čini.

3G U MALOM PAKIRANJU

Velika je ovo vijest jer 3G se pojavio na telefonu koja nije smartphone. Iako je Nokia očito još vrlo daleko od ideje "3G za početnike", čini se da polako počinje shvaćati 3G manje avangardno. Iako nije riječ o pametnom telefonu,granica kojom se 6280 kreće vrlo je tanka te nekima od svojih mogućnosti konkurira i dobrom dijelu Symbian uređaja u trenutnoj ponudi spomenutog proizvođača.Ovaj telefon ima briljantni QVGA zaslon, utor za memorijsku karticu (i 64 MB u paketu; kartica označava Nokijin prijelaz sa MMC na SD, a ova je konkretno miniSD formata), sve raspoložive tehnologije bežičnog povezivanja (Bluetooth, IC za povezivanje s drugim uređajima, UMTS i EDGE/GPRS za povezivanje s Internetom), FM radio i vrlo dobru 2-megapikselnu kameru (na žalost, bez autofokusa).Nikako da se priviknemo na novi izbornik. Još uvijek nas uspijeva impresionirati mogućnostima prilagodbe i inovativnošću nekih rješenja(pregled izbornika u padajućem izborniku, preraspodjela izbornika),ali ni on nije bez mane.Pati od nekih problema na koje Nokia do sada nije nailazila – povremenih "zastoja u prometu" i slaboj čitljivosti slova na pojedinim temama.

KLIZANJE KAO ZNANOST

Još jedan od nedavnih Nokijinih modela s kliznim mehanizmom.Ovaj model ima malu prečku iznad funkcijskih tipki kojima se pomiče gore i dolje (nemojte palcem gurati zaslon!). Mehanizam djeluje kvalitetno i trajno. Otvaranju i zatvaranju može se dodijeliti funkcija prihvata i prekida poziva.

IZRAVAN ISPIS

Nokia 6280 podržava izravan ispis na kompatibilnim pisačima, koji će je prepoznati na USB kabelu (PictBridge standard) ili koji mogu primiti podatke putem Bluetooth bežične veze ili umetanjem memorijske kartice u čitač.

KAMERE

Iako ovo nije najbolja Nokijina kamera (zasad tu titulu drži N70), vrhunska specifiakcija (2 megapiksela) popraćena je 8x zoomom i bljeskalicom, a snima i 3GP i MP4 videozapise sa zvukom. Druga, ona na prednjoj strani, jest VGA kamera i služi isključivo za videopozive.

NOVA GENERACIJA IGARA

Telefoni već duže vrijeme podržavaju MIDP 2.0 Java standard za igrice puno veće kvalitete slike i mogućnosti igranja. Ona pak donosi podršku za osnovni 3D, koji izgleda odlično na zaslonima mobilnih telefona. Malo je novija mogućnost igranja više igrača s partnerom na drugom uređaju (CLDC – Connected Limited Device Configuration).

KONKURENCIJA - SAMSUNG D820

testirana Nokia pola je centimetra deblja od ovog ultratankog,također kliznog,remek-djela, ali ima 3G podršku (videotelefonija i prijenos podataka), bolju kameru, IC priključak i FM radio.

PLUS

KVALITETA ZASLONA I FOTOGRAFIJA

MINUS

POVREMENA SPOROST IZBORNIKA

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori