Testovi mobitela

NOKIA 6210 Navigator

6210 Navigator 6210 Navigator 6210 Navigator 6210 Navigator
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 103 x 49 x 14
Masa uređaja (g) 117
Zračenje (W/kg) 0,91
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 230
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena nije formirana
Info Nokia Croatia


0800 / 222-781
http://nokia.com.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Jer ja sam skitnica...
Autor: Matej Zadro

... ne drži me mjesto, ja sam skitnica, bježi mi se često, jer ja sam skitnica, daljine me vuku...

Sigurno se pitate što vam autor ovog testa želi poručiti naslovom i podnaslovom u kojem se nalaze stihovi megapopularne 50 Centove prijateljice Jasne Zlokić, poznate i kao J Zlo. Iako bi možda nekima palo na pamet da vam želi poručiti da je obožavatelj njezine glazbe, u krivu ste, njezini stihovi odlično opisuju ljude kojima je namijenjena Nokia 6210 Navigator, one koji se često nalaze u nepoznatim područjima, te im je za snalaženje nužno potrebna navigacija, a ne možete tražiti bolje od kombinacije uređaja za navigaciju i mobitela.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228406904.jpg

Klizni "debeljuco"

Nokia 6210 Navigator iz toliko hvaljene Nokijine serije uređaja koji počinju brojem 6 nasljednik je prijašnjeg modela 6110 Navigator. Osim iste - slider izvedbe, naglasak kod oba uređaja stavljen je na navigaciju, što se kod 6210 može zaključiti i iz natpisa Navigator ispod zaslona uređaja. Što se samog dizajna uređaja tiče, prema našem mišljenju je napravljen korak unaprijed u odnosu na prethodnika, no nikoga nećete fascinirati njegovim izgledom. Iako je uređaj veličinom i težinom bliži "ciglica" uređajima nego "fashion tankim" mobitelima, to nije neka velika zamjerka jer vrlo dobro leži u ruci. Materijali izrade su gotovo identični onima s Nokije 6220 Classic, no na ovom uređaju to djeluje mnogo čvršće i robusnije, a i sam mehanizam otvaranja mobitela lišen je svakog škriputanja i uvijanja, te na duže staze ulijeva povjerenje. Tipkovnica i dodatne tipke su dovoljno velike, razmaknute i pružaju dobar osjećaj pri tipkanju, te njihovo korištenje neće predstavljati problem ni vlasnicima većih šaka. Ono što će vam upasti u oči, osim zasebne tipke za korištenje fotoaparata, je zasebna tipka ispod one navigacijske, za pozivanje GPS aplikacije. Osim što vrši svoju osnovnu funkciju, ima ugrađenu i plavu LED-icu koja svjetluca pri korištenju GPS-a ili vas obavještava o propuštenom pozivu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228406976.jpg

Okreni me

Zaslon ovog uređaja vrlo je dobar i pregledan, te će vam biti od velike koristi pri korištenju uređaja za navigaciju u automobilu. Srce uređaja čini ARM-ov procesor na 369 MHz, koji u kombinaciji sa 64 MB SDRAM-a osigurava pristojnu brzinu rada s uređajem. Uređaj je opskrbljen i sa 120 MB vlastite memorije, a u paketu dobivate i microSD karticu od 1 GB (max. 8 GB). No moramo biti iskreni, u par situacija, kada smo microSD karticu zapunili MP3-cama (90% zapunjenosti), uređaj se znao zablokirati prilikom promjene pjesme, te smo ga morali isključiti i ponovno uključiti. Ugrađeni GPS prijemnik odlično funkcionira u kombinaciji s Nokia Mapsima 2.0, no tu je i par dodatnih trikova koje je Nokia ponudila u ovom uređaju. Osim već viđene "turn-to-mute" funkcije koja je već viđena kod skupljih Nokijinih uređaja i pomoću koje okretanjem uređaja zaslonom prema dolje možete utišati poziv ili alarm, tu su još i digitalni kompas i akcelerometar. Digitalni kompas bit će od velike pomoći pri navigaciji, jer je usklađen sa softverom, što će biti od velike koristi pješacima. Akcelometar pak pri okretanju mobitela za 90 stupnjeva mijenja izgled zaslona iz portretnog u pejzažni i obrnuto, već viđena, ali vrlo korisna funkcija. Od komunikacijskih standarda ovaj uređaj podržava GPRS, EDGE, bluetooth 2.0 s A2DP-om, a za komunikaciju s računalom tu je i micro USB utor, za koji je priložen i pripadajući kabel. Sa stražnje strane se nalazi fotoaparat s 3,2 megapiksela i pripadajućom bljeskalicom. Iako se ne radi o najboljem fotoaparatu iz vrha Nokijine ponude, fotografije koje napravite ovim uređajem vrlo su dobre, čak i u potpunom mraku. Ono što bismo vrlo rado vidjeli na ovakvom uređaju je zaštita za leću fotoaparata. S prednje strane se nalazi i sekundarna kamera namijenjena videopozivima. Od funkcija, tu su i multimedijalne aplikacije poput Real Playera, ali i one poslovne poput QuickOfficea. Tu je još i ugrađeni FM prijemnik s RDS- om, kojim ovaj uređaj postaje kompletno rješenje za sve vaše dnevne zadatke. Za vrlo dobru autonomiju uređaja brine litij-ionska baterija kapaciteta 950 mAh. Ovaj uređaj toplo preporučamo svima koji često koriste navigaciju na mobitelima, puno putuju ili jednostavno žele zaokružen mobilni multimedijalni paket.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228406962.jpg

KONKURENCIJA:

Sony Ericsson W760i

Sličnih karakteristika i s podrškom za GPS, ali W760i ima veći naglasak na glazbene mogućnosti.

ZA I PROTIV:

+ fotografije, kompas, akcelerometar
- nedostatak zaštite leće fotoaparata

 

 

 

Komentari

marina ng

07. prosinca 2010 - 19:56 Prijavi neprimjeren komentar

najbolji mob. do sada...

Odgovori