Testovi mobitela

NOKIA 6111

6111 6111
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 84 x 47 x 23
Masa uređaja (g) 92
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1 megapiksela (1152 x 864)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 700
Vrijeme razgovora 2G (h) 3,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 240
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2899 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

OBLUTAK
Autor: Josip Marohnic

TREND KLIZNIH TELEFONA

Nokiji je poznat još od predtrendovskih vremena, ali danas, kada taj klizni element na uređajima postaje sve važniji faktor pri kupovini, odlučila ga je postaviti na veći broj modela. I odmah – prvo pa muško! Zapravo, željeli bismo naglasiti da je riječ o iznimno uspjelom pokušaju zauzimanja strateškog položaja, a ne prejudicirati spolnu orijentaciju ovog telefona. Iako nam je na prvi pogled odisao feminizmom, na drugi pogled shvatili smo da protiv njega ne bi ništa trebao imati nijedan metropolit (da ne upotrijebimo onaj grozni izraz koji doslovno preveden zapravo nema smisla).

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147956596.jpg

MALENO, OKRUGLO...

Dakle telefon djeluje vrlo nježno, maleno i delikatno. Vjerojatno je pao pod ruke istog dizajnera kao i Nokija 6030 jer imaju slične zaobljene bridove. Nokia 6111 pak ima srebrne stranice, uz lakirano bijelo ili crno naličje s kromiranim detaljima. Kao i na ostalim kliznim telefonima, naličjem dominiraju zaslon i upravljačke tipke, kojima se može obaviti većina funkcija telefona. Tek za unos teksta ili brojeva potrebno je "otklizati" poklopac prema gore i tada se otkriva alfanumerički dio. Klizni mehanizam drugačiji je nego na konkurentskim telefonima, kao da radi na principu magneta koji pružaju otpor zatvaranju, tj. otvaranju, što daje naslutiti da bi mogao trajati dulje nego ležajevi na tračnicama. SIM kartica ne umeće se ispod baterije, već ispod vratašca iza zaslona. Poklopac baterije otvara se skidanjem zaštite PopPort priključka i potiskivanjem crvenog osigurača koji ne mogu dohvatiti osobe kratkih noktiju (dakle, još jednom, samo žene i manikirani metropoliti).

ALI TO NIJE SVE!

Softverske su novosti brojne. Serija 40 sa srednjom kontrolom, proširena za zaslone visoke 160 točaka, kozmetički je dotjerana da malo više liči na telefone kojima model 6111 konkurira. U prvom redu promjena je vidljiva na početnom zaslonu, na koji se može postaviti prikaz ikona koje odgovaraju prečacima navigacijske tipke (podsjeća na Motorole). Osim toga početni zaslon može se prekriti "Mojom aktivnom pripravnošću", što je glup naziv za zgodnu funkciju koja prikazuje kalendarske zabilješke i popis ikona prečaca te druge funkcije slično onima u operativnim sustavima Windows Smartphone. Promijenjen je način pisanja poruka i redefiniranje profila. Sada se odnosi ubacuju u kućice i za pisanja teksta poruke vidljiv je broj na koji se ona šalje. Sustav pisanja T9 na hrvatskom jeziku može ispravljati, ali i predlagati riječi prema slijedu tipaka. Iako malen, telefon ne oskudijeva važnim stvarima, pa tako ima i IC i BT priključak uz USB, megapikselnu kameru sa 6x zumiranjem (slikanje položenim uređajem), PTT, EDGE... Uostalom, sve kratice objašnjene su u našem pojmovniku.

PLUS

TEHNOLOGIJA U MALOM PAKETU

SLADAK IZGLED

MINUS

PREVIŠE SLADAK IZGLED

NESPRETNO VAĐENJE BATERIJE

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori