Testovi mobitela

NOKIA 1110

1110 1110
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 104 x 44 x 17
Masa uređaja (g) 80
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 96 x 68
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Ne
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Ne
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 5,3
Vrijeme čekanja 2G (h) 380
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Ne
Java Ne
Organizator Ne
Gdje kupiti
Cijena 699 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

NEOKLASIKA
Autor: Josip Marohnic

SVE ŠTO SMO VOLJELI

kod Nokije 1600 ima i Nokia 1110, uz jednu razliku koja će je učiniti primamljivom osobama slabija vida i mlađima koji se žele razlikovati od drugih.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147956487.jpg

SUPROTNOST

Razlika o kojoj je riječ jest zaslon - iste veličine i broja točaka, ali ne prikazuje boje. To ne znači da nije podjednako zanimljiv; naime zaslon Nokie 1110 prikazuje sliku u negativu, tj. svijetleća zelena slova i grafiku na crnoj podlozi. Zbog toga je odlično vidljiva u mraku, ali i na suncu. Palac gore za tu promjenu! U ostalom se uopće ne razlikuje od Nokije 1600, pa spomenimo ono što nismo pri njezinu recenziranju: moguće je prikazivati poruke s ogromnim slovima koje se protežu u samo dva retka na zaslonu, a i imenik se može postaviti na jednaka slova (stanu četiri retka manjih slova u zaslonu). Dvije od tri igre nove su (Pocket Carrom i Dice Games), a unatoč slabijem zaslonu prezentacije su i dalje odlično vidljive i razumljive. Pravo je čudo da su se, prema specifikacijama, te promjene odrazile na smanjeno trajanje baterije, koje pak nismo uočili u praksi. Iako se spominje riječ MP3 za melodije zvona, ona su "MP3 kvalitete", dakle realni zvukovi, ali osim skladanja polifonih ne mogu se dodavati novi. Dakako, zaslon bez boje nije moguće presvlačiti raznim temama boja kao na Nokiji 1600. Vrijeme pozadinskog osvjetljenja moguće je produžiti ili ga u potpunosti isključiti, a kao čuvar zaslona postavljaju se zanimljive slike, sve do pojave sata koji bi trebao na neki način "uštedjeti energiju".

ISTO ALI RAZLIČITO

Maske su mogle biti kompatibilne između Nokije 1600 i 1110 da nisu namjerno napravljeni zupci koji to onemogućuju.

NEGATIVAC

Izokrenuti kontrast zaslona, vjerni se čitatelji sjećaju, obradili smo u Mobilu prije točno tri godine (listopad 2005.), kada smo na testnom telefonu za modificiranje izokrenuli polazirajuću foliju na zaslonu koja je obrnula i boje piksela monokromatskog zaslona. Tu je modifikaciju moguće napraviti na svim monokromatskim telefonima, a danas postoje i programi za hakiranje starih Nokija koji to kao opciju stavljaju u izbornik (NokiX i G3nolite 2).

KONKURENCIJA

NOKIA 1101 Naoko slični modeli uvelike se razlikuju: Nokia 1110 ima jednostavniju navigaciju, puno novih dodatnih opcija i zaslon u negativu... Nemojte brkati brojke!

PLUS

EKSTREMNO VIDLJIV ZASLON

MINUS

(NE)VIDLJIVOST SLOVA TIPKOVNICE U MRAKU

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori