Testovi mobitela

NOKIA 1101

1101 1101
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 106 x 46 x 20
Masa uređaja (g) 86
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 96 x 64
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Ne
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 850
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Ne
Java Ne
Organizator Ne
Gdje kupiti
Cijena 699 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

SAMO NAJNUŽNIJE
Autor: Josip Marohnic

NOKIA 1101

naslijedila je model 1100. U odnosu na njega ima bijele LE diode koje osvjetljavaju zaslon, WAP preglednik i još nižu cijenu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147956414.jpg

KOLIKO JE TO MALO?

Brojkom najslabiji telefon ima sve potrebno za komunikaciju usputnom korisniku - telefoniranje i pisanje poruka pravi su užitak (ugodan dizajn, mala masa uređaja, meka tipkovnica, T9 unos teksta na hrvatskom za brzo pisanje poruka...). No osim toga telefon ima i zametke naprednih funkcija koje bi mogle početnicima biti dobar korak u svijet naprednijih telefona - kao što je podsjetnik, budilica, različite vrste zvona za razne pozivatelje, SMS slikovne poruke te predlošci i igre. Baterija solidno traje, a monokromatski zaslon dobro je osvijetljen i vidljiv u svim svjetlosnim uvjetima. Poslužit će i lampica za osvjetljenje u slučaju nužde, koja se aktivira u izborniku ili pritiskom na tipku "C". Inače, Nokia 1101 ima "početnički" sustav navigacije s jednom središnjom tipkom, za koji smo se nadali da je izumro pojavom Nokije 3410 jer se na njemu napredni Nokijini korisnici osjećaju kao da voze automobil s dignutom ručnom kočnicom. Početnici su, pokazalo se, zadovoljni.

MOŽE LI BOLJE?

Za uređaj Nokijinog imena, kvalitete i ostalih vrlina koje ono vuče za sobom cijena je adekvatna. Dok ona opravdava prošlost u kojoj živi ovaj telefon (ne zato što nema nijedne tehnologije koje su se pojavile u posljednje tri godine), smatramo da početnički telefon ne mora nužno biti sredstvo rashodovanja starih komponenti. Ako bi se konceptualno promišljao basic telefon od prvog otpornika do kutije u koju će biti spremljen, mogao bi se napraviti daleko pristupačniji telefon, recimo s podsjetnikom minute razgovora, većim slovima i slično. No tada bi i cijena bila viša, stoga ipak možemo biti zadovoljni i vrapcem u ruci.

KONKURENCIJA

SIEMENS A70 Sličnosti su očite unatoč tome što je A70 manji i lakši triband telefon veće razlučivosti zaslona, s polifonim zvonom i nižom cijenom.

PLUS

KOMPAKTNOST I ČVRSTOĆA CIJENA

MINUS

MOGLO JE I BOLJE

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori