Testovi mobitela

NOKIA 6101

6101 6101
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 85 x 45 x 24
Masa uređaja (g) 97
Zračenje (W/kg) 0,82
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 780
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2299 kn
Info Mobis electronic


01 / 6188 514
http://www.mobis.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

POVRATAK NA OSNOVE
Autor: Josip Marohnić

NAKON DJEČJIH BOLESTI

koje su doživljavale prve europske preklopne Nokije, novi telefon čini se sasvim solidan (prosječan) uređaj. Vjerujemo da bi vrlo zgodne kombinacije boja i materijala (srebrna i crni lak) privukle mnogo manje pažnje da na kućištu ne piše "Nokia" - ipak to mu ne daje samo kredibilitet, već i godinama dotjerivan softver s dobrim prečacima i raspodjelama te kompatibilnost s igrama i multimedijom ostalih Nokijinih telefona.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148333151.jpg

POVRATAK U PROŠLOST

Iako je, za razliku od prethodnika, malen i zaobljen, telefon ipak nije savršeno dizajniran. Opći dojam, naime, kvari vanjska antena koju Nokia do sada nije isticala na svojim preklopnim modelima. Zanemarimo li tu nezgodnu pojedinost, primjetna je kvaliteta izrade, koja se naročito očituje u tipkovnici. Tipke su velike i razmaknute, što će obradovati starije (šminkere), a oni bi primijetili i tri veličine slova pri čitanju poruka te mogućnost izbora ogromnog fonta imenika. Kao i svaki uzoran preklopni telefon, i ovaj uređaj ima dva zaslona - jedan manji na poklopcu (4096 boja) te raskošniji, unutarnji, koji pruža potpun pregled izbornika i svih funkcija. Unutarnji zaslon preuzet je od modela 6170 i 7270, što znači da je riječ o seriji softvera 40, proširenoj i razvučenoj za 160 točaka. Tomu se može zahvaliti i to što se, osim spomenutih velikih slova, može pregledavati šest linija opcija. Izbornik izgleda vrlo dobro, a od novosti možemo istaknuti promjenu boja slova početnog zaslona radi korištenja tamnih pozadinskih slika (koje je uvela Nokija 6230i).

HI-TECHNIKALIJE

Osim standardnih multimedijskih mogućnosti najnovije generacije serije 40 (e-mail, PIM, PTT, prisutnost), telefon podržava i glasovne poruke - jedan klik i snimljeno je glasovno pismo koje se šalje GPRS-om). Zapravo riječ je o inačici MMS-a koja sadrži samo zvuk kao privitak. Početni poslovni model ne nudi najnovije tehnologije, ali sasvim će solidno povući prijenos podataka do 177 kbps putem infracrvene ili USB veze (EDGE) ili pak za zabavu svirati glazbu s FM radiostanica i MP3 melodije zvona. U svakom slučaju, neće vas opteretiti nepotrebnim funkcijama. U tom pogledu i kamera je za danas već skromnog VGA raspona točaka, a sadržaji se spremaju u fiksnu memoriju od malo manje od 3 MB (dijele je galerija, poruke i aplikacije).

PLUS

DVA ZASLONA U BOJI

EDGE

MINUS

ANTENA

CIJENA

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori